11 Δεκέμβριος, 2018
*
Ακολουθήστε τον οδηγό ερωτήσεων και απαντήσεων για να ενημερωθείτε σχετικά με τα εμφυτεύματα,τα πλεονεκτήματα και τη διαδικασία τοποθέτησης τους που ακολουθούμε στο Οδοντιατρικό Κρήτης.
dental implants

1. Πόση επιτυχία έχει η επέμβαση τοποθέτησης εμφυτευμάτων;

Επιστημονικές κλινικές έρευνες για πάνω από 20 χρόνια έχουν αποδείξει πως είναι μια από τις πιο αξιόπιστες θεραπευτικές πράξεις στην οδοντιατρική. Υπό ελεγχόμενες συνθήκες, τα ποσοστά επιτυχίας είναι 99% για την κάτω γνάθο και 97% για την άνω.

2. Θα καταλαβαίνουν οι άλλοι ότι έχω εμφυτεύματα;

Όχι, το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και τα εμφυτεύματα θα φαίνονται σα να έχετε τα φυσικά σας δόντια.

3. Είναι επώδυνη η όλη διαδικασία;

Όχι. Ασθενείς αναφέρουν πως η ενόχληση είναι ελάχιστη είτε κατά την διάρκεια, είτε μετά την επέμβαση. Η διαδικασία είναι λιγότερο επώδυνη απ’ ότι μια εξαγωγή και οι περισσότεροι ασθενείς νιώθουν πολύ λιγότερη ενόχληση απ’ αυτό που ανέμεναν. Η πλειοψηφία των ασθενών νιώθει άνετα απλά με παυσίπονα.

4. Τα εμφυτεύματα είναι το ίδιο δυνατά στη διαδικασία της μάσησης όσο και τα φυσικά δόντια;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η μασητική ικανότητα βελτιώνεται εξαιρετικά με την βοήθεια των εμφυτευμάτων. Μετά από πολύ μικρή περίοδο προσαρμογής, η ικανότητα μάσησης είναι ανάλογη με αυτή των φυσικών δοντιών.

5. Τα εμφυτεύματα χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση;

Χρειάζονται την ίδια συντήρηση όπως και τα φυσικά μας δόντια και την συχνότητα των οδοντιατρικών επισκέψεων καθορίζει ο περιοδοντολόγος (καθώς τα εμφυτεύματα χρειάζεται να καθαρίζονται από περιοδοντολόγο και όχι από απλό οδοντίατρο), για τον καθιερωμένο καθαρισμό των δοντιών, όπου ουσιαστικά γίνεται έλεγχος και συντήρηση των εμφυτευμάτων. Απαιτείται όμως και καθημερινή συντήρηση και καθαρισμός από το ίδιο το άτομο.

6. Είμαι κατάλληλος υποψήφιος για εμφυτεύματα;

Περιοριστικοί παράγοντες για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων αποτελούν είτε προβλήματα υγείας , όπως οστεοπόρωση ή πρόσφατες καρδιαγγειακές επεμβάσεις, είτε ανεπάρκεια οστού στη γνάθο. Σε κάθε περίπτωση, με σωστή καθοδήγηση και σε επικοινωνία με το γιατρό σας, μπορούμε να τοποθετήσουμε εμφυτεύματα. Στην περίπτωση ανεπάρκειας οστού, υπάρχουν διάφορες τεχνικές οστικής ανάπλασης.

7. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων;

Επιστημονικά θεωρείται η πλέον ασφαλής και επιτυχημένη μέθοδος αντικατάστασης δοντιών, καθώς το τιτάνιο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των οδοντικών εμφυτευμάτων δεν προκαλεί αλλεργίες ενώ είναι απολύτως συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα εμφυτεύματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε οδοντική θεραπεία.

8. Υπάρχει πιθανότητα να μη δεχτεί ο οργανισμός τα εμφυτεύματα; Στην περίπτωση αυτή τι γίνεται ;

Τα εμφυτεύματα είναι γνωστό ότι κατασκευάζονται από κράματα τιτανίου, τα οποία είναι βιοσυμβατά και πλήρως αποδεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η όποια αντίδραση απόρριψης των οδοντικών εμφυτευμάτων από τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολύ μικρή (1/1200, ανά εμφύτευμα και όχι στο σύνολο των εμφυτευμάτων που θα τοποθετηθούν σε ένα ασθενή). Το εμφύτευμα δεν μπορεί καν να ενσωματωθεί μέσα στο οστό της γνάθου και ο οργανισμός το αποβάλλει άμεσα. Σε αυτή την περίπτωση επιχειρείται άμεσα τοποθέτηση νέου εμφυτεύματος χωρίς καμιά δυσάρεστη παρενέργεια.

shared on wplocker.com